VÁLOGATOTT FÉNYKÉPEK

 

CSÖRGE SZABOLCS JÓZSEF


NÉVJEGY KAPCSOLAT GALÉRIA VENDÉGKÖNYV FACEBOOK ENGLISH
Szabolcs J. Csörge: Contact

"Csörge Szabolcs fotói a soha nem látottat, a rejtőzködőt mutatják. Azokat a részleteket, amelyek az épített környezetben - Heisenbergre is rácáfolva - nem mutatják az egészet. Sőt, önálló struktúrákat alkotnak az egésztől szinte függetlenül: Szabolcs ezeket fedezi fel - azt kell mondjam, hogy szinte ő alkotja meg, amikor kivágja az épület egyes látványszeleteit az egészből. […] Nem az a felfedezés Csörge Szabolcs képeit nézve, hogy azok hol is készültek és melyik épület részei, hanem az, hogy maguk is önálló egészet képeznek. Talán mondhatom, a második természet, tehát az ember által épített környezet mögé Csörge Szabolcs becsempészte a harmadikként megalkotott természetet. Ennek is önálló hangja van. Érdemes csendben nézegetni ezeket a képeket, mert meg fogjuk hallani a zenéjüket is."

- Rózsa Péter ajánlója

 

NÉVJEGYCsörge Szabolcs József

Csörge Szabolcs József vagyok, 1981-ben születtem Budapesten.

A gyerekkorban filmes fényképezőgépekkel tett első kísérletek után a fotózási iránti szenvedélyem csak az utóbbi évtizedben jött vissza - és azóta igyekszem pótolni, amit elmulasztottam.

Bár a fényképészet különböző ágait időről időre felfedezem (a portrétől a makróig), a kedvenc területem mégis az építészeti, minimál és absztrakt fényképészet. Fotóim elkészítésénél törekszem az érdekeset megragadni, mintsem a szépet bemutatni: ezért képeimet szemlélve sokszor a Néző kitartására bízom, hogy felfedezze, amit valójában lát. Két galériát talál majd ebben a témában - amíg az Építészet különálló képeket tartalmaz, a Képeslapok a Duna-partról az Országházat járják körül néhány kattintás erejéig. Ahelyett, hogy az utóbbi évek összes képét megmutatnám, csak a számomra valamilyen oknál fogva kedvesebb darabokat mutatom itt be: ezért is viseli a honlap a "válogatott fényképek" címet.

Kérem vegye figyelembe, hogy a közölt képeket szerzői jog védi. Ha vásárlással vagy közléssel kapcsolatos kérdése van, kérem vegye fel velem a kapcsolatot.

Köszönöm a látogatást és kellemes időtöltést kívánok - ha pedig ideje engedi, kérem ne felejtsen el hagyni néhány sort a vendégkönyemben.

 

FŐBB MEGJELENÉSEK

Köszönöm azon szerkesztőknek és zsűritagoknak, akik érdemesnek találták a munkáimat feltüntetni:

 

Panasonic Lumix Fotópályázat (pályázat), döntős, 2008

Panasonic Lumix Fotópályázat (kiállítás), 2008

Felsőoktatási műhely (magazin), 2009

Battre Bilder (könyv), 2011

FUGA Építészeti központ rádiójának versenye (pályázat), első helyezett, 2012

FUGA Építészeti központ rádiója (interjú), 2012

Magyar Építőművészet - Fényképészet és építészet különkiadás (magazin), 2013

"Fény-tér-képek" (önálló kiállítás, 2013. június 13. és szeptember 1. között), 2013

valamint számtalan weboldal...


Minden jog fenntartva © 2006 - 2017Public Art Multimedia